Turnéer , covid-effekten som blev en succé

Även om vi inte helt är igenom pandemin kan jag ändå konstatera att jag och min familj har klarat oss ganska bra.

Ingen i min närhet har varit sjuk i Covid, men vi har ju också varit väldigt noggranna med handtvätt handsprit avstånd och helt uteslutit sammankomster inomhus och nära….

Dessutom är ju alla vaccinerade och den äldre generationen börjar nu få sin tredje spruta.

Med inställda mässor och marknader, och därmed helt borttagna möjligheter att sälja, började jag ju våren 2020 att med fjärilsbilen köra runt och leverera i olika delar av södra Sverige. Ganska snart blev detta ett etablerat koncept #ewadolckpåturne , och jag har nu gjort turnéerna Vättern Runt, Vänern runt, Skåne Runt ett antal gånger….

Även om det innebär ett ganska tufft arbete att via sociala medier marknadsföra sig, diskutera beställningar, hålla koll på vad som beställs, synka tidsmässigt med turnédatum , få plats i bilen och sen orka 80-90-100 mil på en dag så är det samtidigt en stor skillnad att möta kunder på detta sättet. För när jag stannar på en pendelparkering i Linköping, ett köpcenter i Malmö eller utanför ett HSB-hus i Skövde så är det någon som vill att jag kommer, som väntar på mig….. Till skillnad från en mässa där man presenterar sig för hundratals om dagen och några här och där stannar till…..

Så turnéerna fortsätter !

Under 2022 kommer jag därför ändra mitt arbetssätt mot före pandemin. Jag kommer behålla turnéerna och enbart välja de mässor som jag tycker håller hög kvalitet både på utställare och organisation. Jag hoppas också i den närmste framtiden få klart butiken hemma på gården.

Om det finns önskemål på fler orter i Sverige som vill ha besök så skicka ett mail eller PM så ser jag vad jag kan hitta på.

Som mitt motto lyder….. #mankanintebromsasigurenuppförsbacke

 

Följ Ewa Dolck på Instagram