Nyheter

Egen butik !

När vi i familjen i vintras diskuterade framtiden och hur vi ska få ihop vardagen med företag, sambons jobb, barnen och djuren kom vi fram till att jag skulle skapa en egen butik på gården istället för att vara med i olika kooperativ. Under våren fick jag så ovärderlig hjälp sambo och barn att röja, städa och bygga och numer har jag min alldeles egna ”Butik Brygghuset” som ligger i gårdens brygghus, dvs tvättstugan….

Den stora tvätt-tunnan finns kvar, likaså eldstaden, vi har sparat lite redskap och kuriosa, och jag kan nu ha ett blandat sortiment redo att visas inomhus. Fortfarande spartanskt, det är lite glipor mellan brädorna och inte så slätt golv, men det är min egen butik !

Tills vidare kommer jag inte ha specifika öppettider, utan öppna när kunder vill komma. Skicka ett PM eller SMS helst dagen före, eller i alla fall ett par timmar före ni vill komma, eftersom jag förutom jobb i verkstan ju grejar med hundar och kor också…

I min butik precis som på turnéer och mässor så betalar man helst med swish, men även kort och kontanter funkar och som alltid får man kvitto ink moms !

Så välkommen till Butik Brygghuset, unikt hantverk i betong skapat i egen verkstad !

 

Äntligen Hjo

Efter 2 år av pandemi är det äntligen dags för den stora slöjdmässan i Hjo !

Jag packar för en 8 meter lång monter och plockar med lite av nästan allt, till och med julsaker !

Du hittar mig i monter 471 intill Hembygdsföreningens servering.

 

Välkommen !

 

Pop Up Shop Textile Fasion Center Borås

18-19 juni kommer jag att ha en Pop Up Shop på Textile Fashion Center i Borås.

Den helgen har Isabelle McAllister föredrag och workshop baserat på hennes bok Skavank, och i samband med det har jag en Pop Up där jag skapar smycken i gjutna betongdelar och återbrukade detaljer. Även Maria på Ljuva Drömmar är med, och hennes Pop Up är ju så klart skapande i  lera !

Vi kommer båda även ha med oss saker till försäljninng, så kika förbi 10-16 båda dagarna !

 

 

 

Den härligt fyllda kalendern !

Det är en stor lättnad att mässor och event är igång igen ! Nu är det början av juni och jag har varit iväg på trädgårdsmässa i Örebro och nationaldagsfirande i Fristad och snart kommer det ett par stora event i form av Nordic Dog Show i Borås samt den fantastiska Slöjdmässan i Hjo !

Därav har maj och juni blivit hektiska då jag samtidigt ju bygger butik på gården i vårt brygghus ! Men åh vad jag gillar at det är intensivt !

På hundmässan 1-3 juli kommer jag ta med ett gäng hundar för att visa, och fokusera på konceptet ”målat efter foto”.

Till Hjo ska jag försöka få med lite av allt, och jag är så glad att jag får samma plats som sist!

Under fliken Turnéplan finns mer fakta om mina olika event under året!

Nu är vi igång !!!!

 

 

Turnéplan ! Äntligen med innehåll !

För nästan exakt 2 år sen stannade allt av…..

Pandemin såg till att alla utställningar och mässor ställdes in, en efter en… För mig var det 16 stora event som försvann. I den vevan tänkte jag om och startade mina turnéer och jag tror att oavsett vad som händer framöver så kommer jag fortsätta åka runt och leverera alster.

Men i år blir det även några stora mässor, och de senaste veckorna har jag fått klart med ytterligare några så nu finns det en riktig plan med mycket skoj för 2022 !

Vi börjar redan nu till helgen med trädgårdsmässan ”Trädgård och Uteliv med hantverk och Deli” på Dylta Bruk strax utanför Örebro. Jag åker dit med min vapendragare Maria , Ljuva drömmar Keramik. Det är så lätt att kampera med henne eftersom vi båda är morgonpigga, kontroll freaks och vääääldigt långsamma att packa upp….. 🙂

Övrigt i maj är det kurser på olika sätt, och sen kommer en mindre lokal begivenhet 6 juni med utställning på Mölarps kvarn hemma i Fristad. De har under sommaren några tillfällen med en tavelkonstnär och en hantverkare i kvarnen, och jag har äran att inleda sommarens aktiviteter på nationaldagen.

1-3 juli är det premiär för mig på Nordic Dog Show i Borås, Södra Älvsborgs hundutställning som i år är nordisk. Jag har 6 meter monter och tar med så många hundraser jag kan.

8-10 juli är det äntligen Slöjdmässa i Hjo , och jag har fått samma plats igen ! Så himla glad ! Hitta serveringen så hittar du mig !

sen är det dags att börja produktionen av julalster, så det blir bara någon turné i augusti, men sen i september bär det av till Stockholm och Skansen där jag åter tar med Maria på Ljuva Drömmar och huserar i var sin cirkusvagn vid Bollnästorget. Det är hantverksmånad på Skansen i september och jag är så stolt att få vara med!

I september är det också Konstnatten Falköping, och för tredje gången är jag med i Åsarp !

Sen väntar julmässor och första blir i Örebro på Dylta Bruk 28-30 oktober, och sen Smålandsjul på Huseby 12-20 November, och så avslutar jag året med en eller ett par turnéer i december.

Och sen är det dags fr 2023…….

Under 2022 ska jag även få klart med butik hemma, sköta om hundar och kor och hitta nya roliga saker att skapa och utmaningar att bemästra! Jag tror det blir bra, och jag vet att jag efter snart 7 år som hantverkare på heltid har ett nätverk med familj, goda vänner och hantverkande kollegor som stöttar, coachar och inspirerar….. Så nu gasar jag !

#mankanintebromsasigurenuppförsbacke

 

 

Följ Ewa Dolck på Instagram!