Nyheter

Smålandsjul på Huseby Bruk 13-21 november

Knappa tre veckor kvar till årets största event….. SmålandsjulHuseby Bruk strax utanför Växjö i Småland.

För två år sen när jag senast var där anade jag föga att det skulle bli det sista stora eventet på väldigt länge….  Sen dess har jag fått lägga om mitt sätt att arbeta, hitta på nya kanaler, lägga betydligt mer tid på sociala medier och helt enkelt jobba helt annorlunda för att överleva.

Och det har gått bra, även om timmarna har blivit mycket fler och arbetet helt annorlunda,, främst många timmar i bil med leveranser på mina turnéer.

Men nu är det så äntligen dags igen, och den 12 november kör jag ner till Huseby bruk för att sätta upp min monter i slottets bottenvåning. Det blir som vanligt ett brett spektra av alster, men som alltid bara i betong.

Är det nåt speciellt du vill att jag tar med så kan du lägga ett mail eller PM på Facebook/Instagram så fixar jag.

Vill ju passa på att göra lite reklam för mina coola kumpaner också som kommer återfinnas på Huseby, nämligen :

Ljuva Drömmar – keramik. ställer ut i Snickeriet

Maria Lindberg design – linnekläder – ställer ut i slottets bottenvåning

Kling Kollektion – Ullkappor – Ställer ut i Snickeriet

Hoppas vi ses !!!

ÖPPET

Måndag kl. 10-18
Tis, ons, tors kl. 12-21
Fredag kl. 12-20
Lördag kl. 10-20
Söndag kl. 10-18
Entré: Söndag, måndag 80:-, övriga dagar 120:-, barn under 12 år har alltid fri entré i målsmans sällskap

 

24-26 september Konstnatten Falköping

Förra året blev jag tillfrågad att under Konstnatten Falköping ställa ut i Åsarps Hembygdsgård Fageråsstugan, och det visade sig vara oväntat trevligt !

Många besökare, god försäljning och en unik upplevelse att folk reste runt hela bygden mitt i natten för att titta på hantverk och konst.

I år återvänder jag så klart, och tar med med Stina , ni vet StinaMaria stickar.… som kör hela sortimentet med stickat, garn-kit, smycken och så klart böckerna hon skrivit.

Konstnatten håller öppet fredag 18-23 lördag 14-01 söndag 11-14

Länk till eventet hittar du HÄR

och på Facebook kommer jag lägga upp diverse nyheter jag tar med.

Hoppas vi ses !!!

 

 

 

Juli blev augusti …och snart även september

Tiden går fort….

Idag har det varit nästan höstlikt väder, men småregn och inte särskilt många grader… Och jag älskar det !  Nyss var det svettigt varmt och ljust sent på kvällen, men nu får man ha pannlampa på sista kvällskissen med hundarna….

Denna veckan har varit intensiv! Några dagar gick till kursverksamhet hos Prästgården i Länghem, där vi körde heldagar med olika typer av kurser för deltagare från Daglig Verksamhet. Och det var nog det mest spännande, lärorika, givande, intensiva och viktiga jag gjort på länge ! Dessutom i en miljö som är magiskt vacker, med människor som med åren kommit att betyda väldigt mycket för mig och för ett syfte som är viktigt på riktigt!

Sen fick jag en heldag i verkstan på fredagen för att slutföra lite beställningar och så idag har jag bemannat Korpens Hantverksbutik i Alingsås.

Väl hemma började jag packa om bilen inför morgondagens tur till en liten med trevlig sammankomst i Od där det är hantverksdag i Hembygdsgården kl 14-17.

Men sen blir det in i nya verkstan och lägga upp strategin för skapandet inför höst och jul.

Den nya verkstan stod ju klar för bara några dagar sen, och nu har jag massor mer plats att förvara gjutna ej målade alster så jag är förberedd inför beställningar. Jag har lagt ner mycket tid på att planera arbetsytor, förvaring och redskap. Detta blir bra !!!

Sen är det ganska lugnt med aktiviteter fram till sista helgen i september då det är Konstnatta Falköping då jag gästar Hembygdsgården Fageråsstugan i Åsarp.

Och nu är det klart att det blir Smålandsjul i Huseby strax utanför Växjö, Julmarknad i Borås på Brändmarks Blommor samt jul med Korpens Hantverksbutik i Alingsås. Och kanske kommer det något mer också….. 🙂

Så eftersom jag ska greja med tomtar, granar, pumpor och ljusstakar på måndag känns det alldeles utmärkt med lite höstig känsla….

Jingle bellss jingle bells…….. 🙂

Tjolöholm Slott 19-25 juli

Det har redan pågått 2 dagar av 7, och jag har helt glömt uppdatera sidan med min Pop Up Shop på Tjolöholms slott.

Tillsammans med Maria på Ljuva Drömmar keramik har vi en långsida i Magasinet med väldigt stora montrar för vårt hantverk.

Det är så fantastiskt att vara ute igen, och Tjolöholm har ordnat det fantastiskt bra med avstånd och utrymme! eloge verkligen !

I Magasinet finns totalt 7 st butiker, både loppis, inredningsdesign och hantverk. Utanför finns fika, mat, slottsträdgård, strand och vandringsleder.

Tjolöholm är helt klart värt ett besök, och fram till och med söndag 25 juli finns jag där.

Öppet 11-16 förutom torsdag då det är till 17.

Hoppas vi ses !

Turbo….

Jag har ju refererat till uppförsbackar och växlar…. Men april maj och början av juni har det varit turbo…..

Otroligt tacksam att beställningar strömmat in, att turnén 6 juni slog alla rekord och att flera projekt landats…. Och mer kommer !

Jag kommer fortsätta med turnéerna och utöka med fler orter och datum. Nytt till hösten blir tex Karlskrona, Oskarshamn Gävle och Uppsala mm… Datum presenteras först och främst på Facebook och Instagram.

På hemmaplan skissar vi nu på att bygga ut på olika sätt, och jag hoppas inom kort kunna visa lite mer vad som är på gång. Jag är i alla fall otroligt tacksam att jag har support från familjen i att utöka företaget på olika sätt.

Dessutom tar jag just nu fram flera olika nya alster, från mini-hundar till stora hundar och några än så länga hemliga hund-saker. Återkommer även om det.

Vad gäller kurser så avvaktar jag tills dess att FHM och Länsstyrelsen ger besked om att smittläget är mer under kontroll, för jag anser det otroligt viktigt at vi respekterar läget och alla gör vad vi kan! Ekonomisk girighet får inte gå före respekt och ansvar!

Denna veckan har jag haft årets första 4 lediga dagar och roddat corona-anpassat studentfirade och födelsedagar. Imorgon blir det tillbaks i verkstan och listan med beställningar som ska levereras före midsommar. Dessutom gjuta inför ett speciellt projekt i juli.

Så jag tankar mer turbobränsle och lägger i en växel till !

 

Följ Ewa Dolck på Instagram!