Nyheter

Turnéer , covid-effekten som blev en succé

Även om vi inte helt är igenom pandemin kan jag ändå konstatera att jag och min familj har klarat oss ganska bra.

Ingen i min närhet har varit sjuk i Covid, men vi har ju också varit väldigt noggranna med handtvätt handsprit avstånd och helt uteslutit sammankomster inomhus och nära….

Dessutom är ju alla vaccinerade och den äldre generationen börjar nu få sin tredje spruta.

Med inställda mässor och marknader, och därmed helt borttagna möjligheter att sälja, började jag ju våren 2020 att med fjärilsbilen köra runt och leverera i olika delar av södra Sverige. Ganska snart blev detta ett etablerat koncept #ewadolckpåturne , och jag har nu gjort turnéerna Vättern Runt, Vänern runt, Skåne Runt ett antal gånger….

Även om det innebär ett ganska tufft arbete att via sociala medier marknadsföra sig, diskutera beställningar, hålla koll på vad som beställs, synka tidsmässigt med turnédatum , få plats i bilen och sen orka 80-90-100 mil på en dag så är det samtidigt en stor skillnad att möta kunder på detta sättet. För när jag stannar på en pendelparkering i Linköping, ett köpcenter i Malmö eller utanför ett HSB-hus i Skövde så är det någon som vill att jag kommer, som väntar på mig….. Till skillnad från en mässa där man presenterar sig för hundratals om dagen och några här och där stannar till…..

Så turnéerna fortsätter !

Under 2022 kommer jag därför ändra mitt arbetssätt mot före pandemin. Jag kommer behålla turnéerna och enbart välja de mässor som jag tycker håller hög kvalitet både på utställare och organisation. Jag hoppas också i den närmste framtiden få klart butiken hemma på gården.

Om det finns önskemål på fler orter i Sverige som vill ha besök så skicka ett mail eller PM så ser jag vad jag kan hitta på.

Som mitt motto lyder….. #mankanintebromsasigurenuppförsbacke

 

Smålandsjul på Huseby Bruk 13-21 november

Knappa tre veckor kvar till årets största event….. SmålandsjulHuseby Bruk strax utanför Växjö i Småland.

För två år sen när jag senast var där anade jag föga att det skulle bli det sista stora eventet på väldigt länge….  Sen dess har jag fått lägga om mitt sätt att arbeta, hitta på nya kanaler, lägga betydligt mer tid på sociala medier och helt enkelt jobba helt annorlunda för att överleva.

Och det har gått bra, även om timmarna har blivit mycket fler och arbetet helt annorlunda,, främst många timmar i bil med leveranser på mina turnéer.

Men nu är det så äntligen dags igen, och den 12 november kör jag ner till Huseby bruk för att sätta upp min monter i slottets bottenvåning. Det blir som vanligt ett brett spektra av alster, men som alltid bara i betong.

Är det nåt speciellt du vill att jag tar med så kan du lägga ett mail eller PM på Facebook/Instagram så fixar jag.

Vill ju passa på att göra lite reklam för mina coola kumpaner också som kommer återfinnas på Huseby, nämligen :

Ljuva Drömmar – keramik. ställer ut i Snickeriet

Maria Lindberg design – linnekläder – ställer ut i slottets bottenvåning

Kling Kollektion – Ullkappor – Ställer ut i Snickeriet

Hoppas vi ses !!!

ÖPPET

Måndag kl. 10-18
Tis, ons, tors kl. 12-21
Fredag kl. 12-20
Lördag kl. 10-20
Söndag kl. 10-18
Entré: Söndag, måndag 80:-, övriga dagar 120:-, barn under 12 år har alltid fri entré i målsmans sällskap

 

24-26 september Konstnatten Falköping

Förra året blev jag tillfrågad att under Konstnatten Falköping ställa ut i Åsarps Hembygdsgård Fageråsstugan, och det visade sig vara oväntat trevligt !

Många besökare, god försäljning och en unik upplevelse att folk reste runt hela bygden mitt i natten för att titta på hantverk och konst.

I år återvänder jag så klart, och tar med med Stina , ni vet StinaMaria stickar.… som kör hela sortimentet med stickat, garn-kit, smycken och så klart böckerna hon skrivit.

Konstnatten håller öppet fredag 18-23 lördag 14-01 söndag 11-14

Länk till eventet hittar du HÄR

och på Facebook kommer jag lägga upp diverse nyheter jag tar med.

Hoppas vi ses !!!

 

 

 

Juli blev augusti …och snart även september

Tiden går fort….

Idag har det varit nästan höstlikt väder, men småregn och inte särskilt många grader… Och jag älskar det !  Nyss var det svettigt varmt och ljust sent på kvällen, men nu får man ha pannlampa på sista kvällskissen med hundarna….

Denna veckan har varit intensiv! Några dagar gick till kursverksamhet hos Prästgården i Länghem, där vi körde heldagar med olika typer av kurser för deltagare från Daglig Verksamhet. Och det var nog det mest spännande, lärorika, givande, intensiva och viktiga jag gjort på länge ! Dessutom i en miljö som är magiskt vacker, med människor som med åren kommit att betyda väldigt mycket för mig och för ett syfte som är viktigt på riktigt!

Sen fick jag en heldag i verkstan på fredagen för att slutföra lite beställningar och så idag har jag bemannat Korpens Hantverksbutik i Alingsås.

Väl hemma började jag packa om bilen inför morgondagens tur till en liten med trevlig sammankomst i Od där det är hantverksdag i Hembygdsgården kl 14-17.

Men sen blir det in i nya verkstan och lägga upp strategin för skapandet inför höst och jul.

Den nya verkstan stod ju klar för bara några dagar sen, och nu har jag massor mer plats att förvara gjutna ej målade alster så jag är förberedd inför beställningar. Jag har lagt ner mycket tid på att planera arbetsytor, förvaring och redskap. Detta blir bra !!!

Sen är det ganska lugnt med aktiviteter fram till sista helgen i september då det är Konstnatta Falköping då jag gästar Hembygdsgården Fageråsstugan i Åsarp.

Och nu är det klart att det blir Smålandsjul i Huseby strax utanför Växjö, Julmarknad i Borås på Brändmarks Blommor samt jul med Korpens Hantverksbutik i Alingsås. Och kanske kommer det något mer också….. 🙂

Så eftersom jag ska greja med tomtar, granar, pumpor och ljusstakar på måndag känns det alldeles utmärkt med lite höstig känsla….

Jingle bellss jingle bells…….. 🙂

Tjolöholm Slott 19-25 juli

Det har redan pågått 2 dagar av 7, och jag har helt glömt uppdatera sidan med min Pop Up Shop på Tjolöholms slott.

Tillsammans med Maria på Ljuva Drömmar keramik har vi en långsida i Magasinet med väldigt stora montrar för vårt hantverk.

Det är så fantastiskt att vara ute igen, och Tjolöholm har ordnat det fantastiskt bra med avstånd och utrymme! eloge verkligen !

I Magasinet finns totalt 7 st butiker, både loppis, inredningsdesign och hantverk. Utanför finns fika, mat, slottsträdgård, strand och vandringsleder.

Tjolöholm är helt klart värt ett besök, och fram till och med söndag 25 juli finns jag där.

Öppet 11-16 förutom torsdag då det är till 17.

Hoppas vi ses !

Följ Ewa Dolck på Instagram!