Det är jag som är Ewa Dolck….

Sammanfattning:

Snart 54 år, sambo, 2 utflugna bonusbarn, 25 år inom sälj, organisation och turism, ursprungligen kemist och massör, sen 2014 boendes utanför Fristad på en gård. Sen 2015 driver jag mitt eget företag där jag skapar i betong, föreläser om livsval och inspirerar till kreativitet!

Lite längre:

2012 började av olika orsaker en stor förändring av mitt liv… Från att ha prioriterat pengar, mitt chefsjobb, visitkort och tjänstebil gjorde jag gigantiska omprioriteringar, fann mitt livs kärlek, flyttade ut på landet och sa till slut upp mig mars 2015 utan veta nåt om framtiden. Det var en tid då jag lärde mig mycket om familj & vänner och vad som är viktigt i livet !

Jag och min sambo hade en dröm om ett stooort växthus och i maj 2015 byggdes detta. Betongbilen kom för att gjuta plattan och jag blev bums förälskad i materialet! Började experimentera med gjutningar i allehanda hinkar, byttor och återbruk, och sen rullade det på!

I november 2015 startade jag så mitt företag, och en resa började som ömsom varit hissnande, skitsvår, superkul, läskig, förtvivlad, motig, inspirerande och alldeles underbar!

Och nånstans där hittade jag det viktiga…. Nämligen att livslust, kreativitet och omtanke är grundpelare i mitt liv. Även i mitt företag får jag möjligheten att tryggt vila verksamheten på just dessa pelare.

Med hantverket i fokus skapar jag i min ateljé alster nästan uteslutande i betong. Allt från små detaljrika smycken till maffiga bord., hundar som målas realistiskt, vinglas, blommor, fat och krukor…..

Processen från att tänka möjligheten med en form, blanda betong, gjuta, slipa och till slut ytbehandla är så spännande! Ofta sker detta med en tät kontakt med en kund som jag ska förstå och bemöta.

Unikt, handgjort och personligt.

Min bas är gården Håstorp strax utanför Fristad. Här finns förutom en 2 meter lång sambo även Norrbottenspetsarna Molly och Tjorven samt Karelska Björnhunden Loppan men även Fjällnära kor, Åsbohöns och Myskankor. Intresset för svenska lantraser, odling och natur kompletterar hantverket och ger inspiration men även motion! 🙂

Sedan sommaren 2022 har jag äntligen en enklare butik i Brygghuset, så att man även kan se och köpa färdiga alster och se omålade för beställning. Jag har inga inbokade öppettider då jag delar min tid mellan djur, verkstan, mässor och turneér runt om i landet. Men om du skickar ett meddelande eller slår en pling så hittar vi en tid du kan svänga inom. Mer info om butiken hittar du HÄR

Jag har hittills under mina snart 8 år som företagare aldrig lånat pengar utan bara investerat när jag haft pengar, tagit ut väldigt lite lön och byggt det mesta själv tillsammans med min sambo. Därmed har jag vuxit långsamt men tryggt.

Och 2023 foŕtsätter jag framåt….. Men det är inte en expandering med anställda och massproduktion jag är ute efter …… Jag vill fortsätta hitta nya sätt att arbeta i en trygg takt utan stora risker, men med hårt eget arbete och passionen för mitt hantverk och företag i grunden. Det ska vara unikt, personligt och handgjort och framförallt att alltid ha tid för en kaffe !

Välkommen!

Följ Ewa Dolck på Instagram