Sammanfattning:

53 år i år, sambo, 2 utflugna bonusbarn, 25 år inom sälj, organisation och turism,  ursprungligen kemist och massör, sen 2014 boendes utanför Fristad på en gård.

Den långa varianten:

2012 började av olika orsaker en stor förändring av mitt liv… Från att ha prioriterat pengar, mitt chefsjobb, visitkort och tjänstebil gjorde jag gigantiska omprioriteringar, fann mitt livs kärlek, flyttade ut på landet och sa till slut upp mig mars 2015 utan veta nåt om framtiden.

I november 2015 startade jag så mitt företag, och en resa började som ömsom varit hissnande, skitsvår, superkul, läskig, förtvivlad, motig, inspirerande och alldeles underbar!

Och nånstans där hittade jag det viktiga…. Nämligen att livslust, kreativitet och omtanke är grundpelare i mitt liv. Även i mitt företag får jag möjligheten att tryggt vila verksamheten på just dessa pelare.

Med hantverket i fokus skapar jag i min ateljé alster nästan uteslutande i betong. Allt från små detaljrika smycken till maffiga bord., hundar som målas realistiskt, vinglas, blommor, fat och krukor…..

Processen från att tänka möjligheten med en form, blanda betong, gjuta, slipa och till slut ytbehandla är så spännande!
Ofta sker detta med en tät kontakt med en kund som jag ska förstå och bemöta.

Allt är unikt, handgjort och personligt.

Min bas är gården Håstorp strax utanför Fristad. Här finns förutom sambo även Norrbottenspetsarna Molly och Tjorven samt Karelska Björnhunden Loppan men även Fjällnära kor,  Åsbohöns och Myskankor. Intresset för svenska lantraser, odling och natur kompletterar hantverket och ger inspiration.

Stanna gärna till en stund på vägen…..

Jag har inga inbokade öppettider då jag delar min tid mellan djur, verkstan, mässor och turneér runt om i landet. Men om du skickar ett meddelande eller slår en pling så hittar vi en tid du kan svänga inom verkstan. Sedan sommaren 2022 har jag äntligen en enklare butik i Brygghuset, så att man även kan se och köpa färdiga alster och se omålade för beställning.

 

/ Ewa Dolck

Klicka på första bilden för att se den större och stega sen fram med piltangenterna.

Följ Ewa Dolck på Instagram