Smycken

Ett urval av de smycken jag skapat. Eftersom de alla är unika finns de i enbart ett exemplar. Du kan även utifrån dessa bilder beställa en kombination av färg och typ av smycke enligt dina önskemål.

Om du har ett trasigt halsband kan jag återanvända delarna av detta till ett nytt smycke som ackompanjeras med detaljer i betong.

Alla smycken är nickelfria, oftast stål men alltid allergigodkänd metall. Jag använder ibland återbruk med pärlor, stenar osv från gamla smycken, och även prismor från kristallkronor eller smådelar från elektronik.

Jag har valt att göra mina smycken i oäkta metall för att kunna hålla prisnivån även när smycket är unikt och handgjort.

Stommarna i smyckena är i kirurgiskt stål eller annan allergigodkänd metall. Några enstaka hängande örhängen har krokar i silver eller guldplätering.

Metallen är överdragen med en lack för att behålla färgen, men kemikalier så som parfym, handkräm och även saltvatten vid bad i havet mm kan påverka färgen, varvid jag rekommenderar att ta av smycket vid tvätt av händer mm.

Berlocken eller ”fyllningen” är gjuten i betong och lackad. Den är tålig mot lätt daglig smuts, men vid tex färgning av hår kan betongen suga åt sig färg.

Läs mer om skötsel och hållbarhet

Följ Ewa Dolck på Instagram