Sommar 2020, inte som det var tänkt….

När jag i vintras såg över turnéplanen för 2020 kände jag mig så ofantligt stolt. Tänk vad mycket som hänt de senaste 5 åren, hårt arbete, nätverkande och utveckling hade äntligen lett till att jag kunde välja bland event och plocka russin ur kakan. Fantastiska event som Slöjdmässan i Hjo, Hantverksmässan i Båstad och så det årliga gästspelet på Skansen…bland många andra så klart….

Så kom det nåt emellan…. En bacillusk som pausade hela Sverige…. Företag permitterade, krisstöd skapades från myndigheter, barn gick i skolan på distans, toapappret tog slut i butik….

Och jag då ? För mig fanns inga krisstöd…. mässor och event ställdes in, butiken i Alingsås fick stänga vissa dagar då flera i föreningen är riskgrupp…. Vad gör man då ?  Lägger sig på rygg som en skalbagge och tycker synd om sig ?

Jag var nog ganska snabbt på det klara med att jag var tvungen att hitta nya vägar att nå kunder, och eftersom jag hade ett par beställningar neråt Skåne och bortåt Östergötland satte jag mig helt sonika i bilen och levererade. Med lite info på Facebook fick jag fler beställningar och plötsligt fanns #ewadolckpåturne . Nu har jag kört både runt Vättern och Vänern några gånger, uppåt Bohuslän och neråt Halland Skåne också. Varje gång har jag kunnat fylla bilen med beställningar.

Nu är det ett etablerat koncept, jag har återkommande kunder och kanske kan jag redan nu tacka bacillen för att jag tvingades tänka nytt…. För jag når nu kunder jag troligen inte hade nått annars. Och jag har fått nischa mig på målningen som jag älskar så !

Därför kommer jag inom kort släppa datumen för oktober och november för turnédagar, och jag kommer även utöka med nya geografiska områden. Vad sägs om Österlen, Uppland och Småland?

Det blir främst söndagar jag åker, då det är enklast både för trafik, tillgänglighet och ledighet för kunder. Någon lördag också.

Jag kommer även göra en andra omgång i november och december med juliga saker, och möjliga julklappar,

Så nu är det bara att börja beställa! Som vanligt är det betalning vid leverans som gäller, alltid kvitto med moms, hög kvalitet på gjutningen och gärna målning efter foto.

Tack för att ni stöder en liten företagare i en underlig tid. Förutom era faktiska köp är jag även så glad att möta er och för samtalen vi haft! Jag älskar verkligen mitt jobb !

Hoppas vi ses i höst !

(ps jag vet att Covid-19 inte är en bacill, men ni förstår hur jag menar ovan)  🙂

 

Följ Ewa Dolck på Instagram