#ewadolckpåturné

Ja 2020 har ju än så länge visat sig vara ett helt annorlunda år mot vad åtminstone jag upplevt någonsin… Efter drygt 4 år som egenföretagare ställdes jag inför utmaningar utöver allt annat.

Från en fullbokad kalender ställdes plötsligt  alla mässor och hantverksmarknader in…. Butiken i Alingsås fick begränsa öppettiderna då endast 5 av 14 medlennar är under 70 år och vi fick ransonera arbetspass bland oss ”ungdomar”.

Men mitt talesätt att ”man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke” fick nu verkligen sättas på prov! Det här är ju det jag lever på !

Jag började skeppa mina beställda alster till köpare runt om i Sverige, och (peppar peppar) så har det hittills gått jättebra. Speciellt hundar m¨ålade efter  foto, de mindre sorterna gick bra.

Steg 2 var att skapa konceptet #ewadolckpåturné där jag under ett par veckor tar upp beställningar i en viss region och sen tar en heldag och levererar till kunderna. Självklart med avstånd, kvitto och moms… 🙂

Detta koncept visade sig så lyckat att jag nu preppar för turné 2 och 3.

Lördag 16 maj blir det Göteborg Stenungsund Ljungskile Uddevalla Vårgårda

Fredag 22 maj blir det Skövde, Örebro, Eskilstuna, Katrineholm, Norrköping, Linköping, Jönköping.

Så nu är det fritt fram att beställa allt från hundar och katter målade efter foto, blommor och fågelbad till trädgården samt smycken som jag så levererar under dessa dagar. Jag kommer stanna till utmed dessa rutter på tex en pendelparkering eller köpcentra i utkanten av staden och möta upp kunder. Lämna över på behörigt avstånd, betalning på swish eller kort samt kvitto som sms eller mail. Allt för båda sidors säkerhet och trygghet.

Jag hoppas på detta sätt att upprätthålla en viss produktion och försäljning tills att Sverige tryggt kan öppna upp landet igen. Blir glad för alla stöd i form av delningar, likes och rekommendationer ni vill och orkar åstadkomma.

Nu gasar jag ! Häng på !

 

 

Följ Ewa Dolck på Instagram