Nya vägar…

Ja ingen har ju kunnat undgå läget i Sverige just nu, och det kommer bli många som påverkas på många sätt…. Både hälsomässigt och ekonomiskt..

Jag har ju fördelen att bo på landet med ganska få kontakter med utomstående förutom de tider då jag reser runt på mässor. Vi har sedan länge bra rutiner med hygien då vi har kor, får, höns, ankor, hundar mm…. och sedan min blodförgiftning 2013 som helt berodde på mitt eget slarv så är vi noga.

Så min oro för viruset är nog helt baserat på de i familjen som tillhör någon riskgrupp, speciellt om nån av oss skulle vara orsaken till smitta.

Dock så påverkar det mig och mitt företag ganska brutalt då alla mässor ställs in nu under våren. Mässor som skulle motsvara 25-35 % av årsinkomsten. Trädgårdsmässor och hantverksmässor som inspirerar till dekoration av trädgården, samt hundutställningar där mina specifika raser skulle visas upp, en del för första gången…. Så det blir lite vacuum helt plötsligt…

Om det dessutom drar ut på tiden med juni och juli för mina stora mässor Hjo och Båstad , och augusti med Skansen…ja då blir det riktigt tufft om ens möjligt att överleva… för företaget alltså…

Så nu är det dags att sätta sig ner och fundera på alternativa vägar… Mina kurser har ju max 4 deltagare, och sker i min verkstad så detta är fullt genomförbart tills vidare. Jag kommer dessutom öppna upp för helt enskilda kurser från 1 person.

Beställningar av hundar/katter målade efter foto kommer få betydligt mer tid, och jag kommer även börja med leveranser till andra orter vissa dagar framöver, troligen Örebro, Linköping, Helsingborg och Växjö.

Självklart är detta enbart ett ekonomiskt praktiskt problem som inte kan jämföras med hälsorisken för riskgrupperna, men till skillnad från alla med ”vanligt” arbete så har jag ingen möjlighet till sjukskrivning utan jobbar helt enkelt på så gott jag kan!

Hoppas på hjälpen att sprida lite reklam om mig och mina alster/kurser så att jag klarar mig igenom denna utmaningen. Envisheten och tålamodet har jag, och med lite små dunkar i ryggen och hjälpande knuffar ska nog detta gå också.

På förhand tack !

 

Följ Ewa Dolck på Instagram