När det inte blir som man tänkt sig….

Det hände på en sekund…. Jag hann tänka ”det här var inget bra alls”….. och PANG så hade underbenen glidit åt var sitt håll i snöslasket och jag gjorde ett praktfullt spagat i knäleden !

Tack vare en fantastisk sambo på 2 meter med armstyrka som en lyftkran kom jag i alla fall in i huset, och efter ett par timmar konstaterades att jag nog måste till sjukhus. Via vårdcentral, jourcentral, röntgen och ortoped kom jag hem efter 3 timmar med diagnosen trasiga ledband. Tack o lov inte helt av, men kraftigt påverkade .

Idag har det gått en vecka sen kullerbyttan, och jag har just tagit min första promenad till brevlådan. Lite ostadigt, men enligt sjukgymnasten är envis träning enbart av godo, och de av er som känner mig vet ju att just envishet är ju min paradgren….

Så på en vecka har jag inte ens tittat in i verkstan…än mindre jobbat på mina beställningar, eller testat mina nya formar! Jag håller på att gå upp i atomer av längtan till min bod och skapandet. Jag har som mål att komma ut en sväng i morgon i alla fall.

Men mitt i all olycka är jag oerhört tacksam för den vård jag fick förra veckan. Snabbt, professionellt och med stor empati bemöttes jag av min egen vårdcentral, jourcentralen och SÄS. Allt till den ynka prislappen 100 kr ! Då är det enkelt att betala skatt!

I samband med olycksdagen gjorde jag ett inlägg på min Facebook och blandade in svartjobbande hantverkare i ekvationen…  Talade helt enkelt om vad jag tycker om ”kollegor” som säljer sitt hantverk utan moms och skatt, pengar rätt i fickan, där kunden jämför priser och därmed dumpas priserna till nackdel för de företagare som gör rätt för sig… Som jämförelse kan man säga att om en av dessa säljer en vara för 100 kr så går ju 100 kr i fickan, materialkostnad oaktat, men om jag säljer en vara för 100 kr så kvarstår 37 kr i bästa fall materialkostnad oaktat…. Så det blir ju en viss skillnad…. Det är dessutom inte helt ovanligt att dessa fortlöpande klagar på dålig vård, låg sjukpenning, bristande skola osv…. Men samtidigt inte vill bidra till skattesystemet utan tycker sig berättigade att stjäla dessa summor.

Jag dristade mig i inlägget att skriva ”SKÄMS” till dessa…. och helt plötsligt hade jag 2 vänner mindre i listan……  nu efter en vecka har ytterligare 2 ”försvunnit”…Tänk så det kan gå…. Men jag står fortfarande till 100% för min åsikt ! Speciellt nu efter en vecka där jag för ytterligare 100kr har fått en timmes privat konsultation av legitimerad sjukgymnast som väglett mig i träningen för bästa återhämtning.

Har du fått nåt bra för 100 kr på sistone ? 🙂

Och jag har fått fäst trådarna på alla ”nästan-färdiga” stickade alster, stickat en ny sjal, en buff, och påbörjat 2 par handledsvärmare….. så helt sysslolös har jag inte varit…

 

 

Följ Ewa Dolck på Instagram