Smålandsjul på Huseby Bruk

Tiden räckte helt enkelt inte till att uppdatera hemsidan tidigare så det får bli en liten resumé istället…..

För tredje året fick jag packa bilen och bege mig till Småland och Huseby Bruk strax utanför Växjö där Nordens störa julmarknad äger rum i november varje år. Ett helt stort rum alldeles för ig själv i slottets bottenvåning och i år  hade jag ovärderlig hjälp av Maria på Ljuva Drömmar som följde med och hjälpte mig bygga montern.

Ett gäng meter tyg grön plysch och 3 kassar mossa senare var jag supernöjd! Med det tog 2 personer 8 timmar att ställa i ordning. Och så många komplimanger jag fick!  ”Som en sagovärld” , ”Behagligt och smakfullt ” samt ”åh vad mysigt” återkom flertalet gånger under de 9 dagar mässan varade!

När mässan öppnade lördag morgon tog det inte många minuter innan första kunden kom. Samma kund som förra året som ville vara säker på att välja FÖRST ! Mitt hjärta svämmade över av kärlek och stolthet! Att nåt jag skapar blir något viktigt för någon annan !

Under veckan sen var det massor återkommande kunder, härliga samtal och glada skratt! Det var en lätt bil som styrde hemåt på natten 9 dagar senare.

Eftersom det mesta tog slut fick jag direkt måndag morgon gå in i verkstan för att måla nya grejor ! Tur jag laddat med gjutna alster hela hösten så jag har att måla !

Och nu laddar jag för nästa mässa…. På torsdag styr jag milen söderut…. Mot Båstad ! Mer om det senare !

 

Följ Ewa Dolck på Instagram