Skötselråd och praktisk info

Hantverk i betong

Sen 2015 arbetar jag på heltid som konsthantverkare primärt med betong i egen verkstad i Fristad utanför Borås. Jag skapar mycket olika typer av alster så som smycken med små detaljer i betong , hundar som målas efter foto, blommor på armeringsjärn, fågelbad, ljusstakar, julpynt, bord, igelkottar, tavlor, bänkar mm mm

Du hittar mig dels på några utvalda mässor , dels när jag reser runt på leveransturné och överlämnar beställda alster och dels i min butik på gården i Fristad utanför Borås.

Det finstilta…..

Alster som beställts och målats efter önskemål och godkänts vid slutmålning via mail/SMS har inte ångerrätt.
Alster som köpts vid utförsäljning med rabatt har inte ångerrätt. (specas på kvitto)
Övriga inköp har 10 dagars bytesrätt till den summa de köpts för.
Reklamationer ska anmälas skriftligt på mail, sms eller PM/DM inom 10 dagar från inköp.
OBS spara kvittot !!!

Alla varor säljs av mitt företag Ewa Dolck AB och i priserna ingår moms och du får självklart kvitto.

Ewa Dolck AB 559034-6176
ewa@ewadolck.se
www.ewadolck.se
0761969099

Skötselråd dekorationer :

Mitt hantverk skapas nästan uteslutande i Finja finbetong, torkar (brinner) 40 dagar och målas sen för hand. Slutligen 7 lager uv-skyddande lack och kan stå utomhus sommartid. Omålade alster impregneras, oftast med natursåpa.

Alstren bör dock stå under tak vintertid då annars vädret sliter hårt på lacken och färgen och kan göra så det blir flagor och då påverkas betongen inifrån. Har du tex en förstukvist, veranda med tak eller paviljong så alstren står under tak men i kyla är detta oftast helt ok då det inte ständigt blir påverkat av omväxlande nederbörd och temperaturväxlingar.

Viktigt att fortlöpande inspektera och tvätta av med tex såpa lite då och då eftersom smuts sliter, och efter tvätt spraylacka med klarlack nån gång då och då för att piffa till finishen. Välj den lyster på lack som är från början, dvs matt till de flesta djur och blank till de flesta dekorationer. Finns att köpa i både hobbyaffärer och bygghandel/färgaffär.

Om det är ett impregnerat alster ska det tvättas och kan med fördel impregneras på med natursåpa för att hålla fräsch. Typ fågelbad, skålar, bordsskivor mm.

Tänk på att beroende på hur du bor och hur utsatt föremålet står kan slitaget variera. Håll koll på alstret och åtgärda bums om det blir en spricka eller flaga. Du kan även lämna in den till mig för renovering mot en avgift.

Smycken:

Dessa skapas med speciell betong, gjuts i stommar av allergigodkänd metall. Stommarna är överdragna med en lack och smycket bör därför tas av vid bad, dusch, disk mm samt när man sover för att minska slitage på lacken som då kan ändra färg. Smyckena är tänkta som en rolig accessoar då och då, och inte ett dygnet-runt-smycke.  Jag är inte smyckedesigner, jag är konsthantverkare i betong som ibland utforskar områden där betong normalt inte används.

Smyckena är allergigodkända men är du normalt mycket känslig tycker jag att du ska avstå och fokusera på ädelmetall.

Följ Ewa Dolck på Instagram