När livet kommer emellan…

Redan årets tredje dag fick vi veta att 2023 skulle bli tufft när jag följde med mamma till onkologen för möte om kommande cellgiftsbehandlingar och hur detta skulle påverka.

Tyvärr visade det sig bli en helt annorlunda väg och under april blev läget försämrat och jag tog hem mamma till oss och tillsammans med min syster och moster fanns vi vid mammas sida tills att hon 11 maj somnade in.

Det är en obeskrivlig sorg! Jag som pratat med mamma varje dag minst en gång, ofta 2-3…., Under otaliga hundpromenader och resor i bil blev det timtal i telefon, varje mässa ville hon veta vad som sålts först och varje ny grej jag skapade var hon först med att se på sms !

Jag inser rent logiskt att det kommer bli en vardag i saknaden, men det är så tungt nu! Min störste supporter och coach är borta!

In i det sista fick hon mig att lova att hennes sjukdom och bortgång inte skulle påverka mitt företag utan jag skulle fortsätta som vanligt, ha öppet i butiken och åka på mässor! Hon var så stolt över att jag bytte väg i livet för snart 8 år sen, över mitt liv på landet och över det jag byggt upp! Tänk vad en mamma kan inge trygghet i vad man kan i livet !

Så jag tuffar på och kommer ha öppet i lilla butiken på gården, jag laddar för 1-årsjubileumet 6 juni och sen blir det fullt fokus inför stora slöjdmässan i Hjo 7-9 juli.

Några eftertankens ord…… Låt inte bli att säga det där du tänkte….se till att faktiskt göra det där du ville….. vårda vänskap och relationer, ge lite extra omtanke till någon som har det tufft, familj behöver inte nödvändigtvis vara blodsband utan band genom hjärtat! Uppmärksamma, bekräfta och se medmänniskor och ta tiden att lyssna på koltrasten, njut av vårsolen och se vitsippan!

Följ Ewa Dolck på Instagram