Skötselråd och praktisk info

Hantverk i betong

Sen 2015 arbetar jag på heltid som konsthantverkare primärt med betong i egen verkstad i Fristad utanför Borås. Jag skapar mycket olika typer av alster så som smycken med små detaljer i betong , hundar som målas efter foto, blommor på armeringsjärn, fågelbad, ljusstakar, julpynt, bord, igelkottar, tavlor, bänkar mm mm

Du hittar mig dels på några utvalda mässor , dels när jag reser runt på leveransturné och överlämnar beställda alster och dels i min butik på gården i Fristad utanför Borås. Mer om allt detta nedan.

Mässor hösten 2022

28-30 oktober

Julmarknad på Dylta Bruk strax utanför Örebro med Svenska Slottsmässor

 

11-13 november

Julmarknad på Taxinge Slott med Svenska Slottsmässor

 

17-20 november

Julmarknad på Taxinge Slott med Svenska Slottsmässor

Leveransturneér hösten 2022

3 december Leveransturné Vättern Runt
Fristad Jönköping Linköping Norrköping Nyköping Södertälje Slagsta Strängnäs Västerås Eskilstuna Arboga Örebro Karlskoga Kristinehamn Skövde Fristad

10 december Leveransturné Småland Blekinge Skåne Halland
Borås Gislaved Värnamo Växjö Karlshamn Sölvesborg Lund Malmö Ängelholm Båstad Halmstad Falkenberg Varberg Veddige Borås

Min egen butik på gården i Fristad utanför Borås

Sen sommaren 2022 har jag en egen butik med mitt hantverk i Brygghuset på vår gård. Tills vidare har jag inga specifika öppettider utan kika i turnéplanen om jag är upptagen på annat håll, annars är du välkommen till butiken, både dag och kväll och helg. Men eftersom jag har kennel och kor också får du skicka ett sms eller PM helst dagen före men i alla fall ett par timmar före, så jag är tillgänglig just när du vill komma.

I butiken betalar du helst med swish men även kort funkar och kontanter om du har jämna pengar.

Skötselråd dekorationer :

Min betong skapas i Finja finbetong, torkar (brinner) 40 dagar och målas sen för hand. Slutligen 7 lager uv-skyddande lack och kan stå utomhus-

Alstren bör dock stå under tak vintertid då annars vädret sliter hårt på lacken och färgen. Viktigt att tvätta av med tex såpa lite då och då eftersom smuts sliter.

Man kan med fördel spraylacka med klarlack nån gång då och då för att piffa till finishen. Välj den lyster på lack som är från början, dvs matt till de flesta djur och blank till de flesta dekorationer. Finns att köpa i både hobbyaffärer och bygghandel/färgaffär.

Smycken:

Dessa skapas med speciell betong, gjuts i stommar av allergigodkänd nickelfri metall. Stommarna är överdragna med en lack och bör därför tas av vid bad, dusch, disk mm samt när man sover för att minska slitage på lacken som då kan ändra färg.

Smyckena är allergigodkända men är du mycket känslig tycker jag att du ska avstå och fokusera på ädelmetall.

 

 

Alla varor säljs av mitt företag Ewa Dolck AB och i priserna ingår moms och du får självklart kvitto.

Ewa Dolck  – Från Tanke till Form        0761 969099         ewa@ewadolck.se          www.ewadolck.se

Följ Ewa Dolck på Instagram