Om Ewa Dolck

Sammanfattning:

50 år, sambo, 2 bonusbarn, 25 år inom sälj, organisation och turism,  ursprungligen kemist och massör, sen 2014 boendes utanför Fristad på en gård.

Den långa varianten:

Livslust, kreativitet och omtanke är grundpelare i mitt liv. I mitt företag får jag möjligheten att tryggt vila verksamheten på just dessa pelare.
Med hantverket i fokus skapar jag i min ateljé alster främst i betong. Allt från små detaljrika smycken till maffiga bord. Processen från att tänka möjligheten med en form, blanda betong, gjuta, slipa och till slut ytbehandla är så spännande!

Allt är unikt, handgjort och personligt.

Att dela med sig kreativiteten i form av kurser i betonggjutning och andra hantverkstekniker är också enormt inspirerande. Hantverk är ett bra sätt att slappna av, stressa ner och nästan meditera. Det händer nåt ”gõtt i själen” när händerna får skapa.

Min bas är gården Håstorp strax utanför Fristad. Här finns förutom sambo och bonusbarn även Norrbottenspetsen Molly Karelska Björnhunden Loppan, Svärdsjöfår, Fjällnära kor,  Åsbohöns, Ölandsgäss, Myskankor och bin. Intresset för svenska lantraser, odling och natur kompletterar hantverket och ger inspiration.

Stanna gärna till en stund på vägen…..

/ Ewa Dolck

Klicka på första bilden för att se den större och stega sen fram med piltangenterna.

 

Följ Ewa Dolck på Instagram!