Nu börjar det…. dan före dan….

Jag sitter med ett glas mousserande, nyduschad och i pyjamas…. heeeeelt slut i kroppen efter att ha burit, packat, burit, stuvat, burit, emballerat…. Men nu är det klart! Flera månaders arbete har nu summerats…..och julturnéns första anhalt nalkas….

Påsarna har fått stämplar och etiketter i snöre, pris-etiketter har printats, laminerats, fått snöre och knutits om katter, granar och tomtar. Små tomteluvor har pysslats av garn och ska sen hänga på några utvalda påsar… Jag har packat saxar, snöre, 4 olika sorters tejp… Byggt en kassadisk av ett skötbord och ett par meter mönstrad guldplysch. Små bord har lackats i guld, och igår kom stolpe in de beställda fällbara borden och dukarna…

Och allt finns nu i bilen. Tillsammans med matlådor som sambon grejat så jag inte ska leva på enbart chips och kaffe som jag brukar…

Så nu är det lugnet före stormen…. Imorgon är det uppackning och styling, möte med alla härliga konsthantverkare som deltar, och sen en soft kväll med ett glas vin eller två i stugan där jag kamperar med ett par andra utställare.

Det har varit en turbulent vecka med både sorg, ilska och glädje… Men just nu fokuserar jag på allt det där positiva härliga som ger energi! Att jag har familj, vänner och nätverk som ställer upp när det behövs och lycka i en oväntad bekräftelse när den behövdes som mest !

Så…. tack Magnus för att du återuppväckte datorn, Elenor för leveransen som gör att jag kan skapa ”pricken över i” , Andreas för den akuta wordpress-hjälpen, Marie för den fantastiska silvriga paketen (jodå, jag noterade fjärilen!!) , Maria på Ljungagården för att jag hittat perfekt rekvisita, Maria L som fixat boendet på Huseby och så klart min goa familj som hjälper, stöttar och står ut med mig…

Imorgon tidigt styr jag mot Växjö och Huseby Slott. Där väntar 9 mässdagar med Nordens största Julmarknad! Helt fantastiskt många duktiga hantverkare och matproducenter i en unik miljö ! Och själv får jag ett stort rum i slottets bottenvåning! Tänk att Florence Stephens kanske tassade omkring där en gång i tiden… eller tassade….hon stegade nog mer resolut fram !

Välkommen 10-18 november alltså till Smålandsjul på Huseby.

Vintergatan på Falkängens Hantverksby butik Tantverk 10-18 nvember

Sen Wapnö Julmässa 22-25 nov, samt 30 nov-2 dec

Julmarknad på Brändmarks 7-9 december

Gammelgården Hofsnäs 1, 2, 3 advent

Sally Bazar glöggmingel 16 dec

Så….. skål ta mej tusan ! Nu kör vi så tomteluvan flyger!

 

Följ Ewa Dolck på Instagram