Premiär Falkängens Hantverksby

Så är det äntligen dags för min premiär som ”Tant” i butiken Tantverk som är en av 11 butiker i nordens största hantverksby Falkängen i Hällekis vid Vänerns strand.

Jag är så stolt och glad att få bli en del i denna fina butik med hantverkare som alla har olika material de jobbar i. Unika, fantastiska alster fyller nu hyllorna i trä, metall, tyg, garn, keramik, tråd, kartong och numer också betong.

Under påskhelgen är det öppet 11-16 fredag-söndag.

Själva säsongen börjar sen 1 maj då byn håller öppet dagligen 10-18 fram till sista augusti.

Lite om mina Tant-kompisar i butiken:

Elina . trådtjackets prinsessa ! Skapar de mest underbara träd i tråd (sk luffarslöjd) Du kan även komplettera med en lampa så att konstverket kommer helt till sin rätt.

Bettina – Trä och tagel är denna dams material. Brevlådor, fågelholkar, knivar, borstar…. Suveräna presenter !

Bitte – Textiltanten, stickar och syr, missa inte de underbara ägg-hattarna ! Även sovormar, sjalar vantar….

Rosita – Väver på ett unikt sätt då hon även väver själva ”garnet” först i trikå. Både mattor och löpare. Dessutom kanel-ljus som är oerhört populära!

Pia – Skapar i keramik, och hennes handväskor och sandaletter är så realistiska att man inte förstår hur de kan skapas. Prydnad i varje fascionistas hem!

Elenor – gulle-tanten som skapar tanter…. Tanter på kort, tanter i trä…. underfundiga ord…. Saker man blir glad av !

Och så jag….. Idag fredag är det första dagen öppet för säsongen! Välkomna ! Kvasten är oljad, katten trimmad och kaffepannan putsad. Nu kör vi!

 

Följ Ewa Dolck på Instagram