Nyheter

Kurser gjutning hösten 2018

Snart drar höstens kurser igång igen och jag fortsätter så klart samarbetet med Studieförbundet Vuxenskolan i Borås.

Det kommer finnas vardagskurs och helgkurs i betonggjutning, som vanligt i min verkstad hemma i Fristad. Uppvärmd verkstad med massor av tillbehör och allt material är inkluderat. Även fika när det är helgkurser.

Nytt i höst är ett samarbete med Prästgården i Länghem. Där kommer vi ha en prova-på-dag lördag 8 september med ett efterföljande tillfälle onsdag 12 september för förlossning och målning.

Jag längtar verkligen efter kurserna igen, så många härliga möten, glada skratt spännande personer och så kul att inleda alla i betongträsket !

Man kan också boka en helt egen kurs om man samlar ihop 3-4 personer , och då finns det möjlighet både dag- och kvällstid samt helger.

En annan nyhet är kurs i decoupage, både på betong, trä och papper mm. Mer om det hos Vuxenskolan.

Så välkommen på kurs, ett alldeles utmärkt sätt att koppla av, ha kul och umgås!

Länk helgkurs Vuxenskolan 

Länk vardagskurs Vuxenskolan

Länk kurs prästgården  

Länk kurs decoupage Vuxenskolan

 

Augusti….

Nu händer det mycket…igen…..

Efter Hantverksmässan i Båstad var det bara att hitta en sval plats att gjuta, så lagården fick bli tillfällig verkstad. Väldans skönt med sina 19 grader när termometern visade 34 ute….

En sväng till butiken Tantverk i Hällekis och en sväng till Gammelgården i Hofsnäs har det också blivit, och av en slump fick jag kontakt med Ann-Sofi på Brobackens Vedugnsbageri som numer har mina katter i betong i sin fina butik. Inom kort kommer det även finnas höns och bord där.

Söndag 12 augusti är jag i Herrljunga på hembygdsgårdens marknad och sen är det fullt fokus att packa inför resan till Stockhom och en hel vecka på Skansen. Jag ser så galet mycket fram emot detta !!!

Får vila ett par dagar sen när jag kommer hem, men 1-2 september är det Konstrunda i Herrljunga och då är jag gäst hos Elenor Krantz med både trädgårdsalster och smycken. Mer info om det kommer…

och 8 september kan man se gå prova-på-kurs i betong på Prästgården i Länghem…. Det är mycket som sker och jag är oerhört tacksam för hur allt har utvecklat sig!

Det är helt klart det här jag vill göra, och alla ni fantastiska människor som jag mött på vägen…ni är bränslet som får mig att fortsätta! Tack !l

Hantverksmässan Båstad 2018

Det packas, slutmonteras, piffas och listor skrivs och bockas av…. På fredag 27 juli öppnar årets Hantverksmässa i Båstad på Norrvikens trädgård.

Jag är nu med för tredje gången och har nog aldrig sett fram emot mässan så som jag gör nu. Både för att jag preppat sen i januari, har ett genomtänkt och noga producerat sortiment, och inte minst för att jag i år finns med på ett extra hörn….

Jag kommer avlöja exakt vad snart….men bjuder på lite tjuvkik…. Så oerhör nöjd med resultatet och hoppas publiken i Båstad kommer förstå och gilla det. Men kan det gå fel med grönt, betong och fjärilar ?

Skansen, Herrljunga och Länghem

Trumvirvel……. ta daaaaa !!!!!

Igår satt jag i skuggan utomhus och planerade in de sista turnéplanerna för året, så nu kan jag äntligen avslöja några stora nyheter!

Det som nog utan tvekan är det längst borta och troligen största är att jag under vecka 34 kommer ha en egen marknadsbod på Skansen i Stockholm. Där kommer jag ha med ett utbud anpassat att kunna ta med sig lätt i en påse, så bord och 11-kilos-katter kommer nog inte med, men desto mer mini-älgar, smycken, hängande dekorationer mm.

Jag kommer så klart återkomma mer med bilder på vad som kommer med…. Men jag hoppas så klart att mina vänner i 08-landet förlägger sina besök på Skansen den veckan….

Jag kommer även göra två besök i Herrljunga genom att dela delta på Hembygdsföreningens festligheter 12 augusti och på den årliga konstrundan i Herrljunga som gäst hos kreativa Elenor Krantz som är en multikreativ talang inom akvarell, keramik, trä mm

Det senast inbokade är en prova på dag i Länghem i Prästgården 8 september då jag har en specialanpassade kurs. Meddela intresse direkt till Prästgården/Frida.

Men det finns mycket mer inskrivet i kalender. Kurser med Vuxenskolan, julmarknader på Huseby, Wapnö och Brändmarks, flera utflykter till butiken Tantverk i Hällekis och Gammelgården på Hofsnäs, och så klart…. kronjuvelen att få åka till Båstad på den årliga Hantverksmässan.

Jag ser fram emot tiden fram till jul nu med så många mysiga och trevliga platser att besöka med så många människor att träffa.

Utan tvekan känner jag att jag är på rätt väg och är tacksam för det stöd och glada tillrop jag får på vägen! Både av kunder, kursdeltagare, leverantörer och samarbetspartners, men så klart också av min goa knasiga familj och vänner.

35-årsjubileum för Falkängens Hantverksby

I skrivande stund packar och planerar jag för en hel veckas tjänstgöring i butiken Tantverk i Falkängens Hantverksby i Hällekis/Kinnekulle. Dessutom får jag nöjet och äran att vara med om byns 35-årsjubileum som går av stapeln på nationaldagen. Vi kommer ha visning av hantverk utanför de olika butikerna, vi bjuder på lite godsaker och visar oss från vår allra bästa sida!

Så välkommen att besöka oss dagligen kl 10-18. Det finns gott om parkering och goda möjligheter till fika! Dessutom vackra vandringsleder, finaste tågbanan, gallerier och ateljeer att besöka….

Följ Ewa Dolck på Instagram!