Nyheter

Kommande mässor

Nu har äntligen årets trädgårdsmässor startat och det är så himla kul! Förra helgen var det premiär i Ängelholm med mässan Trädgård och Uterum. Trots ganska mycket nederbörd var det fantastiskt roligt, och jag är så tacksam att så många av er kom dit och både pratade och handlade!

Nu blir det en helg emellan med kurs, men 11 maj är jag på banan igen med Trädgårdsyran i Limmared. Här samlar vi ett 30-tal utställare, flera föreläsare, frågestund samt modevisning och tipspromenad. Allt under ledning av konferencier Ann Hansson, känd från TV, och en helt underbar personlighet som är mästare i tårtor ! Hon driver företaget ”Flickorna i köket” och deltog i tv-programmet ”Det stora tårtslaget” där hon kom på prispallen !

Så välkomna till Glasets Hus i Limmared lördag 11 maj kl 10-16 för Trädgårdsyran !

Helgen efter det så är det mässa ”Trädgård och Uterum” igen , denna gången i Medevi strax utanför Motala. Där är det också utställare, föreläsare, inspirationsträdgårdar och detta sker under ledning av Bella Linde som konferencier. Om du gästar denna mässan får du chans att lyssna på när Bella intervjuar mig om hantverk, kreativitet och välmående!

Så välkomna 18-19 maj kl 10-17 till Trädgård och Uterum i Medevi/Motala.

Och helgen efter det är det så den fjärde stora trädgårdsmässan för året, nämligen Wapnö i Halland.

Och här finns verkligen ALLT för trädgården ! Perenner, redskap, dekorationer, möbler…. Och utställare både inomhus och utomhus…. Stort utbud och vacker omgivning! Här kommer jag ha årets största monter !

Så 24-25-26 maj kl 11-17 ses vi på Hem och Trädgårdsmässan på Wapnö i Halland.

Sen kommer ju fler mässor…. Hjo , Båstad, Skansen…. Men det återkommer jag till…. För innan dess ska jag ju passa på att fylla 50 samt få många timmar i verkstan till…. 🙂

Trädgårdsmässa Ängelholm 27-28 april

Nu är det nära till årets första trädgårdsmässa ! Och det blir i Ängelholm.

En för mig helt ny mässa som i år utökar antalet orter, och jag kommer finnas med på två, nämligen Ängelholm 27-28 april och Medevi/Motala 18-19 maj.

Mässan erbjuder ett brett utbud av utställare men även föreläsare och aktiviteter. Läs mer på deras hemsida

Och jag har nu laddat främst med trädgårdsdekorationer, katter och hundar men även blommor, insektsbad och fjärilar. Det kommer finnas en liten del av smyckena med också. Som vanligt är allt helt eller delvis gjutet i betong.

Karins Lada – Ny återförsäljare

Återigen visade det sig att generositet, nätverkande och den lokala företagarandan lönade sig !  Via en låååång historia åkte jag i söndags till Gullered och lämnade ett par lådor trädgårdsdjur och blommor till härliga Karin som driver Karins Lada strax utanför Ulricehamn. Mitt ute i ingenstans ligger denna fina anläggning som i bottenvåningen rymmer ett stort café och en hantverksbutik med brett utbud.

Karin har verkligen en skön repertoar i sin anläggning. Då och då är det live-musik , cafeét har hembakt, logen kan hyras av bröllopsfirare och konferensgäster, det finns ett museum och det är gott om parkering och lättillgängligt.

Hantverksbutiken där numera mina alster finns representerade har ett brett utbud också ! Karin själv är en typisk ”garn-tok” och man blir helt lyrisk av väggen med garn ! Vill/kan man inte sticka själv finns det färdigt att köpa !

För övrigt finns det trä, luffarslöjd, keramik, sytt…. mm mm mm . Stort och smått, olika material och en hel hög olika hantverkare.

Så kolla in Karins Lada på deras hemsida , Facebook och Instagram ! Ett trevligt utflyktsmål man lätt återvänder till !

Korpens Hantverksbutik och Galleri, Alingsås

Vilken milstolpe och härligt tillfälle att fira det blev 1 april !

För efter februari då jag var gästutställare hos den anrika hantverksbutiken Korpen i Alingsås blev jag så tillfrågad om jag ville komma med som ordinarie medlem. I detta gäng med fantastiska hantverkare i allehanda material är jag nu således ”en i gänget” .Jag är så glad och verkligen stolt !

Redan efter 5 dagar fick jag ta en extra tur och fylla på med nya djur!

Och imorgon 12 april ska jag vara prao i butiken! För nu kommer ni hitta mig där vid 2 tillfällen i månaden som expedit för butiken. Och imorgon ska jag lära mig allt från kassaapparaten till kaffemaskinen! Kuligt !

Jag kommer presentera mina medkumpaner närmare längre fram, men jag kan redan nu säga att det verkligen är värt ett besök! Så mycket fint, och unikt !

Och på söndag kommer en nyhet till……

 

 

Tillsammans på Äventyr !

 

Något av det mest spännande och utvecklande jag vet är samarbeten! Ibland funkar det sisådär, ibland inte alls… och ibland blir det bara så klockrent bra ! När två egenföretagare möts, har en enhetlig vision om kundbemötande och kreativ integritet samt delar de grundläggande värderingarna i att skapa och driva sitt eget företag…. Ja då uppstår magi !

Så det är med STOR GLÄDJE och faktiskt en gigantisk skopa STOLTHET jag idag får dela nyheten med er att årets hantverksmässa i Båstad blir ett gemensamt äventyr för Stina Maria Stickar och mig ! Även om Stina har mjuka fluffiga varma alster och jag har hårda kalla blanka alster så är vi affärsmässiga tvillingsjälar !

Det kommer vara Stina Marias första Hantverksmässa i Båstad och fjärde för mig. Montern kommer vara STOOOR , hela 9 meter lång ! Vi har redan nu börjat skissa på layout och rekvisita, och kombon av våra material och personligheter känns som en energiboost !

Stina Maria driver sen flera år sitt företag vars verksamhet vilar på tre ben. Hon är dels författare till flera böcker om stickning, där hon även skapat mönstren. Dels säljer hon garn med beskrivningar men också färdigstickade sjalar, ponchos och handledsvärmare för den som vill ha de gosiga plaggen snabbt… Och slutligen är hon en grym fotograf! Snacka om mångsidighet! Fast genomgående är det hennes kreativa öga, omtänksamhet och lyhördhet som karaktäriserar den höga kvalitén !

Jag tror att detta bara är början på ett dynamiskt samarbete! För när båda är fokuserade på synergier, generositet och gemensam utveckling så hjälper liksom karma till…..

Vi återkommer under vår och sommar med mer info, ett och annat erbjudande och framför allt bilder på vad vi tar med oss till denna västkustens pärla av mässor med kvalitet och bredd av hantverk!

Nu laddar vi och trimmar motorerna inför en kalasbra sommar !

Tjo hoooooo

 

Länk till Stina Maria:  Facebook , Instagram , hemsida 

Följ Ewa Dolck på Instagram!