Nyheter

24-26 september Konstnatten Falköping

Förra året blev jag tillfrågad att under Konstnatten Falköping ställa ut i Åsarps Hembygdsgård Fageråsstugan, och det visade sig vara oväntat trevligt !

Många besökare, god försäljning och en unik upplevelse att folk reste runt hela bygden mitt i natten för att titta på hantverk och konst.

I år återvänder jag så klart, och tar med med Stina , ni vet StinaMaria stickar.… som kör hela sortimentet med stickat, garn-kit, smycken och så klart böckerna hon skrivit.

Konstnatten håller öppet fredag 18-23 lördag 14-01 söndag 11-14

Länk till eventet hittar du HÄR

och på Facebook kommer jag lägga upp diverse nyheter jag tar med.

Hoppas vi ses !!!

 

 

 

Juli blev augusti …och snart även september

Tiden går fort….

Idag har det varit nästan höstlikt väder, men småregn och inte särskilt många grader… Och jag älskar det !  Nyss var det svettigt varmt och ljust sent på kvällen, men nu får man ha pannlampa på sista kvällskissen med hundarna….

Denna veckan har varit intensiv! Några dagar gick till kursverksamhet hos Prästgården i Länghem, där vi körde heldagar med olika typer av kurser för deltagare från Daglig Verksamhet. Och det var nog det mest spännande, lärorika, givande, intensiva och viktiga jag gjort på länge ! Dessutom i en miljö som är magiskt vacker, med människor som med åren kommit att betyda väldigt mycket för mig och för ett syfte som är viktigt på riktigt!

Sen fick jag en heldag i verkstan på fredagen för att slutföra lite beställningar och så idag har jag bemannat Korpens Hantverksbutik i Alingsås.

Väl hemma började jag packa om bilen inför morgondagens tur till en liten med trevlig sammankomst i Od där det är hantverksdag i Hembygdsgården kl 14-17.

Men sen blir det in i nya verkstan och lägga upp strategin för skapandet inför höst och jul.

Den nya verkstan stod ju klar för bara några dagar sen, och nu har jag massor mer plats att förvara gjutna ej målade alster så jag är förberedd inför beställningar. Jag har lagt ner mycket tid på att planera arbetsytor, förvaring och redskap. Detta blir bra !!!

Sen är det ganska lugnt med aktiviteter fram till sista helgen i september då det är Konstnatta Falköping då jag gästar Hembygdsgården Fageråsstugan i Åsarp.

Och nu är det klart att det blir Smålandsjul i Huseby strax utanför Växjö, Julmarknad i Borås på Brändmarks Blommor samt jul med Korpens Hantverksbutik i Alingsås. Och kanske kommer det något mer också….. 🙂

Så eftersom jag ska greja med tomtar, granar, pumpor och ljusstakar på måndag känns det alldeles utmärkt med lite höstig känsla….

Jingle bellss jingle bells…….. 🙂

Tjolöholm Slott 19-25 juli

Det har redan pågått 2 dagar av 7, och jag har helt glömt uppdatera sidan med min Pop Up Shop på Tjolöholms slott.

Tillsammans med Maria på Ljuva Drömmar keramik har vi en långsida i Magasinet med väldigt stora montrar för vårt hantverk.

Det är så fantastiskt att vara ute igen, och Tjolöholm har ordnat det fantastiskt bra med avstånd och utrymme! eloge verkligen !

I Magasinet finns totalt 7 st butiker, både loppis, inredningsdesign och hantverk. Utanför finns fika, mat, slottsträdgård, strand och vandringsleder.

Tjolöholm är helt klart värt ett besök, och fram till och med söndag 25 juli finns jag där.

Öppet 11-16 förutom torsdag då det är till 17.

Hoppas vi ses !

Turbo….

Jag har ju refererat till uppförsbackar och växlar…. Men april maj och början av juni har det varit turbo…..

Otroligt tacksam att beställningar strömmat in, att turnén 6 juni slog alla rekord och att flera projekt landats…. Och mer kommer !

Jag kommer fortsätta med turnéerna och utöka med fler orter och datum. Nytt till hösten blir tex Karlskrona, Oskarshamn Gävle och Uppsala mm… Datum presenteras först och främst på Facebook och Instagram.

På hemmaplan skissar vi nu på att bygga ut på olika sätt, och jag hoppas inom kort kunna visa lite mer vad som är på gång. Jag är i alla fall otroligt tacksam att jag har support från familjen i att utöka företaget på olika sätt.

Dessutom tar jag just nu fram flera olika nya alster, från mini-hundar till stora hundar och några än så länga hemliga hund-saker. Återkommer även om det.

Vad gäller kurser så avvaktar jag tills dess att FHM och Länsstyrelsen ger besked om att smittläget är mer under kontroll, för jag anser det otroligt viktigt at vi respekterar läget och alla gör vad vi kan! Ekonomisk girighet får inte gå före respekt och ansvar!

Denna veckan har jag haft årets första 4 lediga dagar och roddat corona-anpassat studentfirade och födelsedagar. Imorgon blir det tillbaks i verkstan och listan med beställningar som ska levereras före midsommar. Dessutom gjuta inför ett speciellt projekt i juli.

Så jag tankar mer turbobränsle och lägger i en växel till !

 

Ny månad, ny uppförsbacke, ny växel….

Mars var en av de mest intensiva månader sedan jag började med eget företag….

Med alla inställda mässor och marknader har ju turnéer varit min räddning och utväg. Och i mars hade jag 4 inplanerade, varje söndag hela månaden.

Vänern runt blev inställd, men övriga genomfördes och det var en härlig mix av återvändande kunder och nya, av stora maffiga hundar på 45 kg och små blommor, av strålande sol och nästan orkan…..

Summeringen blev att mars 2021 blev den tredje bästa månaden sedan jag startade! Så tacksam ! Men inte en endaste ledig dag blev det heller !

Skulle ju försöka göra så mycket som möjligt före operationen 6 april, men som ett dåligt aprilskämt kom i förra veckan beskedet att kliniken som utför operationerna stänger ner för att all personalen ska flyttas över på obestämd tid till Borås Covid-vård.

Det var en grym besvikelse! Jag hade en tid tillbaks levt på det faktum att jag snart snart skulle bli smärtfri i knät…. och den vetskapen fick mig att liksom hålla ut…… Nu kan de inte säga nånting om när ett nytt datum kan ges.

Så en ny typ av uppförsbacke tornade upp sig…..

Vad gör man då ? Jo man deppar en dag, tar lite för många koppar kaffe, promenerar med vovvarna lite extra…och börjar tänka…

Så jag hittade en ny växel, skissar på nya planer, nya idéer …. lite ny verksamhet, lite utbyggnad men turnéerna kvarstår.

Jag avslöjar inte mer än så just nu…… men… koppling upp, gasen ner….. 🙂

 

 

Följ Ewa Dolck på Instagram!