Nyheter

När det inte blir som man tänkt sig….

Det hände på en sekund…. Jag hann tänka ”det här var inget bra alls”….. och PANG så hade underbenen glidit åt var sitt håll i snöslasket och jag gjorde ett praktfullt spagat i knäleden !

Tack vare en fantastisk sambo på 2 meter med armstyrka som en lyftkran kom jag i alla fall in i huset, och efter ett par timmar konstaterades att jag nog måste till sjukhus. Via vårdcentral, jourcentral, röntgen och ortoped kom jag hem efter 3 timmar med diagnosen trasiga ledband. Tack o lov inte helt av, men kraftigt påverkade .

Idag har det gått en vecka sen kullerbyttan, och jag har just tagit min första promenad till brevlådan. Lite ostadigt, men enligt sjukgymnasten är envis träning enbart av godo, och de av er som känner mig vet ju att just envishet är ju min paradgren….

Så på en vecka har jag inte ens tittat in i verkstan…än mindre jobbat på mina beställningar, eller testat mina nya formar! Jag håller på att gå upp i atomer av längtan till min bod och skapandet. Jag har som mål att komma ut en sväng i morgon i alla fall.

Men mitt i all olycka är jag oerhört tacksam för den vård jag fick förra veckan. Snabbt, professionellt och med stor empati bemöttes jag av min egen vårdcentral, jourcentralen och SÄS. Allt till den ynka prislappen 100 kr ! Då är det enkelt att betala skatt!

I samband med olycksdagen gjorde jag ett inlägg på min Facebook och blandade in svartjobbande hantverkare i ekvationen…  Talade helt enkelt om vad jag tycker om ”kollegor” som säljer sitt hantverk utan moms och skatt, pengar rätt i fickan, där kunden jämför priser och därmed dumpas priserna till nackdel för de företagare som gör rätt för sig… Som jämförelse kan man säga att om en av dessa säljer en vara för 100 kr så går ju 100 kr i fickan, materialkostnad oaktat, men om jag säljer en vara för 100 kr så kvarstår 37 kr i bästa fall materialkostnad oaktat…. Så det blir ju en viss skillnad…. Det är dessutom inte helt ovanligt att dessa fortlöpande klagar på dålig vård, låg sjukpenning, bristande skola osv…. Men samtidigt inte vill bidra till skattesystemet utan tycker sig berättigade att stjäla dessa summor.

Jag dristade mig i inlägget att skriva ”SKÄMS” till dessa…. och helt plötsligt hade jag 2 vänner mindre i listan……  nu efter en vecka har ytterligare 2 ”försvunnit”…Tänk så det kan gå…. Men jag står fortfarande till 100% för min åsikt ! Speciellt nu efter en vecka där jag för ytterligare 100kr har fått en timmes privat konsultation av legitimerad sjukgymnast som väglett mig i träningen för bästa återhämtning.

Har du fått nåt bra för 100 kr på sistone ? 🙂

Och jag har fått fäst trådarna på alla ”nästan-färdiga” stickade alster, stickat en ny sjal, en buff, och påbörjat 2 par handledsvärmare….. så helt sysslolös har jag inte varit…

 

 

MyDog Göteborg 3-6 januari 2020

Slumpen, turen eller karma…..

Ja jag vet egentligen inte exakt hur det hände, men Jenny som driver Bamses Bollar hittade mig, gillade mina hundar, samma dag som hennes man skulle till Borås från Skåne….och resten är början till en riktig bra historia…. För det ledde till att jag nu är gäst i hennes monter på den stora mässan ”My Dog” i Göteborg 3-6 januari 2020 .

Jag har med i stort sett hela sortimentet av hundar, och kommer även ta upp beställningar där jag målar efter foto.

Jennys monter är nr B01:02 och hos Jenny hittar du en gigantisk mängd grejor till och med hundar. Allt sorterat efter hundraser, så du kan hitta tex isskrapa, handduk, mugg, kakform, mm mm med schäfer, tax eller Leonberger osv….

För mig är det allra första besöket på My Dog och det är lite skräckblandad förtjusning…..  Det ligger rätt många timmars arbete framför mig innan portarna slår upp fredag morgon! Men åh vad kul det ska bli !

Båstad och Borås….

Det har varit intensivt med julmarknader och jag har nu avverkat både Båstad och Borås.

Båstad var nog den juligaste mest exklusiva julmarknaden där Norrvikens trädgårdar gått ”all in” med belysning, aktiviteter och dekorationer. Och trots skiftande väder var det välbesökt !

Jag hade ju nöjet att åka tillsammans med Maria, keramiker med företaget ”Ljuva Drömmar” och vi både stod bredvid varandra på mässan och kamperade ihop på kvällen. Det är så himla roligt att hänga med nån som också är hantverkare och utbyta tankar och idéer !  Det är när man ser bortom egen vinning och egoism som det börjar hända saker med synergieffekter och kreativitet!

Sen var det enda marknaden på hemmaplan i år, nämligen Julmarknad på Brändmarks. Det var tredje året jag var med och föreningens trettonde marknad. Ett skönt gäng med brett utbud i allt från keramik, vävt, tovat, glasfusing och som grädden på moset Tinas fantastiska figurer på kalendrar och muggar mm….

Nu är det en tur till Stockholm i helgen som väntar och ett par arbetsdagar i Alingsås sen, … innan det ska firas lite ju och nyår, men efter jul kommer en kul grej som jag verkligen ser fram emot, mer om det senare….

Tipp tapp…..  🙂 

Julmässa på Norrviken i Båstad

Normalt är det högsommar när jag gästar Norrvikens Trädgårdar under Hantverksmässan, men i år blev jag inbjuden att även delta på Julmässan med mitt betonghantverk. För tredje året arrangerades en magisk julmarknad där de överträffade allt i form av dekorationer, belysning, aktiviteter som dans kring granen och eldshow.. och så ca 50 utställare med hantverk och mat.

Stämningen blev absolut magisk med all belysning! Så lyxigt att få vistas i denna fina miljö !

Det var första året som mässan var öppen redan på fredagen, och det var lite ovisst om besökarantalet…men oj vad roligt ! Redan lördag morgon fyllde jag på med de sista tomtarna och katterna jag hade med, och sen strömmade påsarna med betongalster iväg…

Organisationen bakom är så oerhört proffsig och med en stor charm och glädje ! Som företagare med lite kontrollbehov fullkomligt älskar jag att allt funkar klockrent, är väl arrangerat och planerat….och som människa blir jag varm av de omtanke som visas när mäss-bossen Charlotte kommer förbi med en kaffetermos eller bara frågar om allt är ok….

Några höjdpunkter var eldshowen där tre unga kvinnor blandade dans och eld rent magiskt ! Doften av brända mandlar triggade julkänslan och de fantastiskt belysta konstverken satte pricken över i !

Så tack Båstad och alla härliga besökare för en underbar helg ! Jag är ödmjuk inför hur många alster som fick nya hem ! Tack även Maria ”Ljuva Drömmar”  , min kumpan på resan som förgyller dagen med både skratt och klokheter! Och så Gabi , du roliga tös ! Och Helena som är så nedrans duktig keramiker och förmodligen roligare än hon förstår själv !

Men mest tack till Charlotte och Ingrid med personal ! Ni gör ert jobb så in i bengen bra ! Vi ses i juli igen, och i december 2020 !

Smålandsjul på Huseby Bruk

Tiden räckte helt enkelt inte till att uppdatera hemsidan tidigare så det får bli en liten resumé istället…..

För tredje året fick jag packa bilen och bege mig till Småland och Huseby Bruk strax utanför Växjö där Nordens störa julmarknad äger rum i november varje år. Ett helt stort rum alldeles för ig själv i slottets bottenvåning och i år  hade jag ovärderlig hjälp av Maria på Ljuva Drömmar som följde med och hjälpte mig bygga montern.

Ett gäng meter tyg grön plysch och 3 kassar mossa senare var jag supernöjd! Med det tog 2 personer 8 timmar att ställa i ordning. Och så många komplimanger jag fick!  ”Som en sagovärld” , ”Behagligt och smakfullt ” samt ”åh vad mysigt” återkom flertalet gånger under de 9 dagar mässan varade!

När mässan öppnade lördag morgon tog det inte många minuter innan första kunden kom. Samma kund som förra året som ville vara säker på att välja FÖRST ! Mitt hjärta svämmade över av kärlek och stolthet! Att nåt jag skapar blir något viktigt för någon annan !

Under veckan sen var det massor återkommande kunder, härliga samtal och glada skratt! Det var en lätt bil som styrde hemåt på natten 9 dagar senare.

Eftersom det mesta tog slut fick jag direkt måndag morgon gå in i verkstan för att måla nya grejor ! Tur jag laddat med gjutna alster hela hösten så jag har att måla !

Och nu laddar jag för nästa mässa…. På torsdag styr jag milen söderut…. Mot Båstad ! Mer om det senare !

 

Följ Ewa Dolck på Instagram!