Nyheter

Fullbokad kalender i vår….

När jag startade mitt företag 2015 gick mycket tid att googla, ringa, maila och nätverka för att hitta nya platser och kanaler att sälja mina alster. Nu några år senare har jag lärt mig enormt mycket om vad som funkar bäst för mig !  Dessutom har jag undan för undan skapat mig ett namn inom hantverk och trädgård så i år har kalendern blivit full i stort sett enbart av förfrågningar som inkommit till mig direkt från arrangörerna. Under våren är det flera trädgårdsmässor, några nya och några som jag återvänder till.

Därav är det just nu en intensiv period av skapande i verkstan då betongen som ska ut på mässor i april och maj ju måste vara gjuten nu för att hinna torka…

Nya former skapas, tekniker testas, det staplas och byggs hyllor lite överallt för att härbärgera alla gjutna alster…  För redan nu till helgen startar säsongen med mini-mässa i samband med Inspirationsdagen i Svenljunga, sedan följer Eriksberg, Ängelholm, Medevi, Wapnö, Limmared mm mm…..

Det som väntar är :

23 mars ”Det flödar glädje” Inspirationsdag i Svenljunga

30-31 mars ”Möt våren i Eriksberg” Konst och hantverksmässa

13 april Påskpyssel Vuxenskolan Borås

27-28 april Trädgård och Uterum i Ängelholm 

11 maj Trädgårdsyra i Limmared

18-19 maj Trädgård och Uterum Medevi

24-26 maj Trädgårdsmässa Wapnö

12-14 juli Slöjdmässan i Hjo

26-28 juli Hantverksmässan i Båstad

…. och sen kommer höstsäsongen med några nyheter…. mer om det senare….. 🙂

Så jag hoppas vi ses nånstans på turnén !

 

 

 

 

 

 

Prova-på-dag Prästgården Länghem 4 maj

Även nu i maj kommer jag till Länghem och Prästgården för att ha en härlig prova-på-dag med betonggjutning.

Liksom i höstas är det en hel dag, fika ingår, omgivningarna är härliga och man får prova på lite av varje .

Det blir lite blommor på pinne, fågelbad eller fat, betongdränkt tyg som blir krukor osv. Framåt mitten på veckan efter samlas vi igen för att avforma och slipa våra alster.

Anmälan sker direkt till studieförbundet Sensus. 

 

Slöjdmässan i Hjo

Trumvirvel ! …………….. Tadaaaaa !

I år kommer jag vara med på den stora slöjd- och hantverksmässan i Hjo !

12-14 juli 2019 går den årliga hantverksmässan av stapeln i den lilla pittoreska staden Hjo som sedan över 30 år samlar unikt hantverk av hög kvalitet! Och i år är jag med ! Det ska bli fantastiskt kul att träffa kunder från en ny region.

Självklart kommer jag ha med mina katter, hundar, blommor på pinne, cafébord och fågelbad mm, men i skrivande stund utvecklar jag även en helt ny kollektion som jag hoppas kommer vara klart just till mässan i Hjo. Mer om detta senare…..

Eftersom katterna brukar sälja slut kan man till denna mässan förhandsboka sin katt med tillhörande låda, skicka ett mail i god tid före för att paxa din !

Mer info om exakt var jag kommer stå kommer senare…. Ikväll firar jag dock en milstolpe med denna anrika mässan !

 

Tjo ho !

Trädgård och Uterum 2019, Ängelholm och Medevi

Efter en intensiv avslutning av 2018 med många och långa dagar på mässor runt om har det varit skönt att hålla sig hemmavid ett tag. Det har varit en del kurser i verkstan, och mycket tid att utveckla och skapa. Produktionen inför vårens mässor har också startat, och jag planerar som vanligt ny monter. Både nya alster och nya displayer ska tänkas fram, formas och skapas.

I år har jag en helt ny mässa jag ska delta i, nämligen Trädgård och Uterum.  Detta är en mässa som kommer gå av stapel på flera orter i Sverige, varav jag ska vara med på två, nämligen Ängelholm och Medevi.

Denna mässa skiljer sig lite från de ”stora” trädgårdsmässorna då de handplockat mindre aktörer och låtit bli de stora drakarna. Mycket är handgjort, nästan allt är unikt, svenskt och direkt riktat mot just trädgård och uterum.

Jag kommer ha en stor monter på båda ställen, och självklart kommer det med en massa katter, men även blommor, fågelbad och bord. Och efter att jag haft en månad av utveckling och tester i verkstan vågar jag också lova några nyheter också.

Så boka in 27-28 april i Ängelholm och 18-19 maj i Medevi, så hoppas jag vi ses !

 

Inspirationsdag Svenljunga 23 mars

Hösten 2018 höll jag en prova-på-kurs i Länghem på Prästgården. En underbar mötesplats som välkomnar alla ! Här har man massor av aktiviteter så som barnvagnspromenader, stickträffar, keramikkurser, café , föreläsningar och happenings förutom det man kanske förväntar sig i en prästgård av andakter mm.

Det var en så skön atmosfär, och jag fattade tycke för flera ur personalen, och vi kände att det fanns mer att utforska i samarbete!

Därför är det nu väldigt roligt att få bjuda in till en inspirationsdag arrangerad av just Kinds pastorat med Therese Söderlind i spetsen.

Detta kommer att ske 23 mars i Svenljunga kyrka och församlingshem. En hel rad olika föreläsningar erbjuds av brett spektra. Allt från keramik, trädgård, körsång och fika….

Man bokar sin plats enligt programmet. (klickbar länk)

Mitt pass presenteras så här:

Seminarie 1. Skapa för glädje och välbefinnande
Ewa Dolck, driver företaget ”Från tanke till form” och har lång erfarenhet av att jobba kreativt med olika material. Under det här passet får du möjlighet att testa decoupage men också ta del av Ewas tankar om hur kreativitet och skaparlust påverkar livsmodet. Hur kan skapande motverka ohälsa? Hur viktig är skaparglädjen och vilket utrymme ger vi den i vår vardag?

Detta är för mig en viktig dag! Jag hoppas vi ses !

 

Följ Ewa Dolck på Instagram!